Кажете известни животни неща, истории, снимки, тапети
sayfamous.com
Кажете нещо известно
  анонимен

Снежна бухал

Снежна бухал (Картина 1)

1/15

Снежната сова е голяма сова от семейство Aquilidae.Главата е кръгла и малка, лицето не е очевидно и няма струпвания на ушни пера. Основата на устата е пълна с мустаци, наподобяващи четина, покриващи почти цялата уста. Ирисът е златистожълт, олово сив или рог кафяв в устата, сив в основата на ноктите и черен на върха. Цветът на перата му е много красив, а тялото е снежнобяло, а понякога е покрито с тъмни хоризонтални петна. Снежните сови покриват арктическата тундра и островите в Арктическия кръг, които не са покрити напълно от сняг и лед, включително Аляска, Канада, Гренландия, северна Скандинавия, Русия, северен Новгород и северен Сибир.

Снежните сови обитават тундра и тундра зони, а също така се срещат в хълмовете на пустоши. Храни се с гризачи, птици и насекоми. Порода в Арктика и Сибир. Снежните сови живеят в Арктика. Обикновено совите излизат за плячка през нощта, докато снежните сови могат да излязат да се движат през деня и нощта. Обикновено совите живеят на дървета. В Арктика няма такова състояние, така че снежните сови могат да изграждат свои собствени гнезда на скали. Снежната бухал снася 12 яйца годишно. Когато женската снежна бухала се излюпи в гнездото, мъжката снежна бухала поема задачата да нахрани и защити семейството. Главно плячкайте на леминги, а от време на време плячкате на едра плячка като заек, чайка и патица.

Тъй като снежните сови са напълно активни през деня, при ухажване и показване, те имат и аеробни изпълнения, каквито другите сови нямат. Ухажването на Xueying е сложно и изящно, състоящо се от две части: въздушна работа и наземно изпълнение. Изпълнението на ухажването започва с въздушно представяне.Първо мъжката снежна бухал ще държи птица с камъни с клюн или две нокти и ще лети възходи и падения, след това се изкачва и накрая завършва с елегантно вертикално кацане. След кацане мъжката снежна бухала ще изнесе наземно шоу. Първо ще се изправи с гръб към женската снежна сова, след това ще спусне главата си, ще наклони тялото си към земята, опашните пера няма да се разширят напълно и цялото тяло ще бъде почти на земята.

Снежните сови са провинциалната птица на Квебек, Канада, а изображението на снежните сови се появи и на 50-те номинала на канадски долари, издадени през 1986 г. Най-голямата заплаха за снежните сови е въздействието на човешките дейности върху тяхната жизнена среда. Основната им причина за смърт са електропроводи , Оградите, колите се сблъскват и хората понякога убиват снежни сови, за да ядат месото си, като сувенир, или за да защитят ловните животни. Канадските провинции и територии, където масово са разпространени снежните сови, издадоха регламенти, забраняващи лов и убиване на снежни сови в цялата страна.

Предишен: Палец маймуна